Yoga mot psykisk ohälsa

För snart 15 år sedan hade jag gett upp. Jag orkade inte längre kämpa mot mörkret. Jag hade inget hopp om att det någonsin skulle kunna göra mindre ont. Jag klarade inte av att se hur fruktansvärt dåligt min familj mådde. Jag ville bara att allt skulle ta slut.
Tankar som ”jag vill inte leva”, ”jag önskar att jag inte fanns”, ”jag hoppas att jag aldrig vaknar upp igen”, hade funnits med mig under flera år. Men jag hade aldrig tagit tankarna längre än till just tankar.
Under de här åren skadade jag mig själv på så många (och idag för mig helt ofattbara) sätt. Men att jag skar mig själv, eller när inga vassa föremål fanns att tillgå, bet mig själv, slog mig, svalt mig… hade dittills bara haft som syfte att förflytta smärtan. Där hade aldrig tidigare funnits en faktisk plan eller en faktisk vilja att avsluta mitt liv. Tills då för snart 15 år sedan.

Det här är en del från en text jag skrev tidigare i år till Suicide Zeros #jagvillgehopp . (Hela texten finns att läsa Här!)

Varje år släcks cirka 1500 liv till följd av självmord, det är ungefär fyra liv varje dag. Under 2018 tog 1574 personer sina liv i Sverige. En ökning med 30 personer jämfört med året innan… Den här siffran måste minska. Trots att vi idag börjat bli mer öppna kring psykisk ohälsa är kunskapen kring psykisk ohälsa och suicidprevention långt ifrån tillräcklig. Och det är fortfarande ett mycket känsligt och tabubelagt ämne.

Förutom att dela min historia (och kanske öppna upp för samtal eller påminna någon om att ta sig tid att se sig om på sin närmaste omgivning och i tid ta tag i den/dom som inte klarar av att be om hjälp, våga fråga och prata om det som är mörkt och obehagligt) vill jag, tillsammans med er samla in pengar till Suicide Zero samtidigt som du genom yoga och rörelse kan ge hälsa till dig själv!

Kan du inte delta på någon av klasserna men ändå vill ge ett bidrag är du mer än välkommen att göra det, du hittar insamlingen Här 💚 Tack!

Yoga- och Garudaklass med Clara Dymén,

Söndag 1/12 kl. 11-12.15 på MOVEAT, Västerlanda.

Lördag 7/12 kl. 12.30-13.45 på Pilates Complete, Göteborg.

Klasserna är en skön mix av lekfull, tillåtande yoga och flödande garuda som bjuder in till att utforska och upptäcka alla delar av dig. Klasserna pågår under ca. 75min och avslutas med en avslappning. Inga förkunskaper krävs!

Pris; Du betalar 150sek (eller valfri summa över 150sek) för att vara med på 1 klass, alla pengar går oavkortat till Suicide Zero.

Anmälan till klasserna; Vill du anmäla dig till 1/12 @ MOVEAT gör du det via mejl till clara@moveat.se, skriv namn på den/de du önskar anmäla och under vilket namn du donerar. (Vill du vara säker på att det fortfarande finns platser kvar innan du donerar, invänta ett svarsmejl). Och sätt sedan in minst 150sek Här! (JAG VILL GE GÅVA).

Vill du anmäla dig till 7/12 @ Pilates Complete gör du det via detta anmälningsformulär och genom att sätta in minst 150sek Här! (JAG VILL GE GÅVA). 

Frågor: clara@moveat.se