Viltfärsgryta

Ingredienser: 

– 500g Älgfärs (alt. Nötfärs).

– 1/2tsk Salt.

– lite ghee/smör till stekning.

– 1liten Rödlök.

– 3st Vitlöksklyftor.

– 2dl hackade Kantareller (alt. trattkantareller / valfri ätbar svamp).

– 1/4-1/3 färsk Spetskål.

– 4st mogna Körsbärstomater.

– 2st Soltorkade Tomater.

– 1msk Russin.

– 1tsk Garam Masala kryddblandning.

– 1/2tsk Salt.

– 1msk Dijonsenap, osötad.

– 1msk Tomatpuré.

– 2msk Coconut Aminos (alt. Tamari).

– färsk Timjan.

– Ghee/Smör till stekning.

Gör såhär:

1). Förbered alla grönsaker, hacka lök, mät upp kryddor m.m.

2). Värm upp lite ghee/smör i en panna, lägg i färsen och stek tills den är nästan färdig tillsammans med 1/2tsk salt. Under tiden färsen steks fortsätt med övriga steg

3). Förväll svampen på lågvärme (låt den koka i sin egen vätska).

4). Stek löken tills den är mjuk i en klick ghee/smör, tillsätt hackade körsbärstomater, svamp, pressad vitlök, hackad spetskål, hackade russin, soltorkade tomater, dijonsenap, coconut aminos, tomatpuré och alla kryddor. Låt småputtra under ca. 10 min.

5).  Blanda ned röran i färsen och låt grytan stå på medelvärme några minuter eller tills färsen är helt genomstekt.

6). Servera till grönsaker, blomkålsris eller valfritt tillbehör!

Tips:

– Gör en större mängd och frys in i lagoma portioner.

– Riktigt gott att fylla noriark eller valfritt tunnbröd med färsgrytan, grönsaker och mosad avokado!

– Dryga ut färsen med kidneybönor eller svarta bönor.