Timjanmarinerad Rostbiff

Ingredienser;

-1-1,5kg Rostbiff, av bra kvalité.

-1/2tsk Salt.

-2krm Svartpeppar.

-färsk Timjan.

Till marinaden;

-3st Vitlöksklyftor, pressade.

-1/2 Rödlök, tunt skivad.

-1tsk Salt.

-1/2 espressokopp starkt Kaffe.

-1msk osötad Dijonsenap, t.ex. Kung Markatta.

-4msk Coconut Aminos (alt. Tamari, minska isåfall mängden salt).

-1msk Olivolja.

-färsk Timjan.

Gör såhär; 

1). Ställ fram rostbiffen i rumstemperatur minst 2h innan tillagningen.

2). Sätt ugnen på 165°, gärna grillfunktion.

3). Gnid in rostbiffen med salt, peppar och klipp över lite färsk timjan. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°. Låt stå tills rostbiffen når en innertemperatur på 62-68° (drygt 1h).

4). Gör iordning marinaden under tiden rostbiffen tillagas. Rör ihop olja, dijonsenap, kaffe, coconut aminos, salt och vitlök. Häll ned i en fryspåse tillsammans med rödlök och timjan.

5). När rostbiffen är färdig lägg ned den i fryspåsen med marinaden, häll över ev. köttsaft. Tryck ut luften ur påsen och knyt om. Lägg in rostbiffen i en extra fryspåse och därefter in i kylen. Låt ligga under 6-12h.

6). Ta fram rostbiffen och skär upp i tunna skivor med en vass kniv. Servera tillsammans med t.ex. blomkålsris, sallad och dijonsenapssås (dijonsenap, coconut aminos, olivolja och valfri vinäger).