Saffrans glass med Fikon & Ingefära

Ingredienser (4-8 port.):

-1st Banan

-1st torkat Fikon

-3-4st mjuka Dadlar

-20g orostat Mandel-/ Cashewnötssmör

-20g Kokosolja

-ca. 5g riven, färsk Ingefära

-1krm torkad Ingefära

-1tsk äkta Vaniljpulver

-1/2krm Havssalt

-1tsk Citronjuice

-1/4-1/2 påse Saffran

-1tsk Honung (kan uteslutas)

-2,5dl krämig Kokosmjölk

-2msk Kollagen, kan uteslutas

-1st Ägg (av bra kvalitet)

-6-7st Äggulor (av bra kvalitet)

-1msk Lönnsirap

-1tsk Blackstrap Molasses/ Honung (kan uteslutas)

1). Lägg dadlar och fikon i hett vatten några minuter. Ta sedan ut kärnor och dra bort skinnet/skalet på dadlarna.

2). Vispa upp ägg med lönnsirap och blackstrap molasses/honung. Smeten skall bli riktigt fluffig.

3). Mixa banan, dadlar, fikon, nötsmör, olja eventuellt honung och kryddor till en slät smet tillsammans med kokosmjölken, lite åt gången.

4). Tillsätt eventuellt kollagen pulver och mixa hastigt igen.

5). Rör försiktigt ned saffranssmeten i äggfluffet tills allt är blandat. Smaka av och tillsätt ev. några droppar mer citronjuice för mer syra eller lite mer sötning om du önskar.

6). Häll genast ned smeten i en glassmaskin, följ anvisningarna till maskinen. För över glassen till glasburkar och frys in, eller ät med en gång!

OBS: tänk på att ta fram glassen från frysen en god stund innan den ska serveras!

Tips!

Rör ned ett hackat fikon eller Pepprakakscrunch i glassen innan infrysning!

img_1769