Rödkålssallad 2.0

 

Ingredienser:
-1/2 Rödkålshuvud.
-1 Morot.
-1/2 hårt Päron (/Äpple).
-1 Rödlök.
-1 stor Vitlöksklyfta.
-1 ”tumnagel” –bit färsk Ingefära.
-ca. 30-40g färsk Ruccola/Spenat.
– Havssalt, efter smak.
-2 tsk Coconut Aminos.
-1/2 Citron, zest +juice.
-1 tsk Äppelcidervinäger.
-1 msk Olivolja.
-1 tsk osötad Dijonsenap.
– färsk Persilja.
– Kokosolja/Ghee till stekning.

Att blanda råriven, tunt hyvlad och stekt kål ger olika smaker och texturer åt den här salladen. Tillsammans med sötman från stekt rödlök, morot och päron är detta en av mina favorit sallader! Kan varieras med vitkål, spetskål etc. Och byggas ut med mer grönsaker om man så önskar.

Gör såhär:
1). Hacka rödlök tunt och stek mjuk i lite fett. Hyvla halva moroten och hälften av rödkålen. Stek tillsammans med löken. Salta.
2). Pressa/riv vitlök, ingefära och citron. Blanda med salt, persilja, senap, coconut aminos, äppelcidervinäger och olivolja. Tillsätt hälften av dressingen till de stekta grönsakerna.
3). Stäng av värmen och låt grönsakerna kallna.
4). Hyvla/riv resten av morot, rödkål och päron. Blanda med gröna blad och det som är kvar av dressingen.
5). När de stekta grönsakerna kallnat blanda med resten av salladen. Smaka av med salt, nymald svartpeppar, citron och färska örter.

Tips:
-Tillsätt 1 msk hackade gröna russin eller 1 torkat fikon i tunna skivor och pumpafrön vid servering.
-Gör salladen AIP-vänlig genom att ta bort peppar, dijonsenap och skippa att toppa salladen med frön/nötter.