Rödbets pastej

Ingredienser:

-1 riven Rödbeta

-250g putsad Nötlever (av god kvalitet)

-krämig Kokosmjölk att ”marinera” levern i

-200g Viltfärs, eller annan färs.

-30-50g Kokosolja

-3-4 Vitlöksklyftor

-1 ”tumnagelbit” färsk Ingefära

-2tsk Havssalt

-färsk Timjan och Oregano, efter smak (eller färsk gräslök för en vårigare variant)

Ev. Peppar

1). Låt levern ligga och ”marinera” i kokosmjölk i ca 1h.

2). Skär den putsade levern i skivor och stek tillsammans med hälften av vitlöken, ingefära och eventuellt lite av kokosmjölken. (Stek levern försiktigt och låt den fortfarande ha en rosa kärna. ) Lägg levern åt sidan, stek sedan färsen och tillsätt den rivna rödbetan mot slutet.

3). Mixa lever med både den stekta och färska vitlöken, ingefäran, kryddorna, kokosoljan, färsen och rödbetan. (Beroende på hur fet färs du väljer och vad för konsistens du vill åt, variera mängden kokosolja). Mixa till önskad konsistens och lägg i smorda serverings formar. Kyl väl och låt ev. pastejerna stå till sej över natten innan de avnjutes eller fryses in.