Rabarberglass

Ingredienser (4-6port.):

-1-2 Bananer

-3-4 Medjool Dadlar

-2-3tsk Ghee (alt. Cashew-/Mandelsmör för en helt mjölkfri glass)

-2,5-3dl krämig Kokosmjölk

-2msk Kollagen (ej nödvändigt)

-3-4 späda Rabarberstjälkar

-2-3msk lönnsirap

-5 Äggulor

-1 Ägg

-1tsk Vaniljpulver

-1krm torkad Ingefära

-en gnutta havssalt

-ev. 1krm rå lakrits (ELLER kardemumma och kanel)

Gör såhär:
1). Hacka rabarbern och stek mjuk i lite ghee/kokosolja på svag värme tillsammans med 1msk lönnsirap, vanilj, ingefära och ev. lakrits eller kardemumma och kanel. Kyl ned.

2). Lägg dadlarna i ett glas med hett vatten i några min. Dra bort ”skinnet” på dadlarna. Mixa dadlar, banan, kokosmjölk, rabarberkompott och ghee/nötsmör med stavmixer till en slät smet. Tillsätt kollagen och mixa igen.

3). Vispa ägg, äggulor och lönnsirap till en fluffig smet. Rör ned  rabarber/kokosmjölkssmeten.

4). Häll över i glassmaskin och kör tills klart. Servera genast eller frys in i glasburkar.

Tips: Gör lite extra rabarberkompott att servera varm tillsammans med hackade nötter eller Chufa Crunch till glassen!