Mustig Färsgryta med Garam Masala

Ingredienser (5-6 port.):

-700g Nötfärs.
-1 tsk Fett (t.ex. Rödpalmolja från hållbar odling).
-1 Gullök, hackad.
-6 Körsbärstomater, halverade.
-1 liten squash, hyvlad eller grovt riven.

-2 morötter, hyvlade eller grovt rivna.
-1 msk Tomatpuré.
-1 msk osötat Äppelmos.
-2 msk hemmagjord Benbuljong (kan uteslutas).
-2 msk Coconut Aminos (kan uteslutas).
-4st Soltorkade Tomater, hackade.
-3 Vitlöksklyftor, pressade.
-1/2 liten Citron, zest+saft
-1 tsk färsk Ingefära, riven.
-1 krm torkad Ingefära
-1 krm torkad Dragon
-1 tsk Garam Masala (svartpeppar, spiskummin, kanel, kryddnejlika, lagerblad)
-1 tsk Havssalt
-färsk Timjan och Oregano.

1). Stek löken mjuk i fettet. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt, ingefära, torkade kryddor och efter en stund färsen.
2). Krama ur vätskan från den hyvlade/rivna squashen.
3). När färsen är så gott som genomstekt, tillsätt squash, morot, äppelmos, coconut aminos och benbuljong. Låt puttra en stund på medelvärme.
4). Tillsätt de färska örterna och smaka av med salt och peppar. Rör runt och låt ev. grytan stå kvar en stund på lågvärme.

-Servera till en fräsch sallad, blomkålsris eller som fyllning tillsammans med avokadoröra, färska grönsaker, pepprig ruccola och lite surkål/kimchi i zucchinitunnbröd eller liknande!