Mangoglass

Ingredienser (1 sats):
Mangokräm:
-1dl Kokosmjölk.
-1 skiva torkad Mango (Mother Earth).
-en nypa salt.
-1tsk Vaniljpulver.
Glassmet:
-1,5 Bananer, gärna kylskåpskall.
-2,5dl Kokosmjölk.
-4st mjuka Dadlar, utan skinn och kärna.
-1msk orostat Nötsmör (kan uteslutas).
-1/2 Citron, zesten.
-1tsk Citronsaft.
-ev. 3-4 droppar Stevia.
-ev. 2msk Kollagenpulver.
Äggsmet:
-5 Äggulor.
-1 Ägg.
-2msk Lönnsirap (eller valfri sötning).
Gör såhär:
1). Klipp/skär mangoskivan i mindre bitar. Häll över kokosmjölk och blanda med kryddorna. Låt stå i kylskåp över natten.
2). Mixa mangokrämen. Addera alla ingredienserna till glassmeten UTOM Kollagenpulver. Mixa med stavmixer tills smeten är helt slät. Tillsätt kollagen och mixa igen.
3). Vispa upp ägg och lönnsirap till en gul, fluffig smet. Rör försiktigt ned glassmeten.
4). Häll smeten i en glassmaskin och kör tills maskinen gått färdigt. Fördela glassen i glasburkar och frys in eller ät upp genast! Toppa gärna med bär, kakaonibs eller likande!
 
TIPS: Gör glassen mer spännande genom att röra ned kakaonibs/hackad kakaopasta (100%-ig choklad) eller krossade Chufa Cookies innan den fryses in.