Makrillmousse med sockertång

Ingredienser:

-1 grillad Makrill (med rom och de flesta benen kvar)

-några skivor stekt Torsktunga (kan uteslutas)

-grillad/ugnsbakad Schalottenlök

-Sockertång

-riven, färsk Vitlök

-riven, färsk Ingefära

-färsk Rosmarin

-färsk Gräslök

-osötad Senap

-Tomatpuré

-zest+juice från 1/2 Citron

-Salt och Peppar

Torsktunga:

1). Låt den ligga någon timme i saltat vatten och stek sedan i lite ghee/smör/kokosolja tillsammans med t.ex hackad vitlök, schalottenlök, salt och peppar. Avsluta med en skvätt citronjuice och hackad gräslök.

Makrillmousse

1). Mixa samman alla ingredienser med en mixer eller stavmixer. Smaka av under tiden för balans mellan örter, senap, salt och peppar. Förvara i tättslutande burk i kylskåpet (ifall det blir någonting kvar!).