Kryddiga Kakaobollar med Syrsmjöl

Ingredienser:

-1,5dl Hasselnötter

-11st Dadlar

-15 g Hasselnötssmör

-3 msk Syrsmjöl

-2 msk Kakaonibs

-3 msk rå Kakao

-15 g Kakaosmör

-1 tsk Lingonpulver

-3/4dl frysta Lingon

-1krm Nejlika

-2krm Kanel

-1krm torkad Ingefära

-1krm färsk, riven Ingefära

-1/2 kryddmått Havssalt

-1tsk Blackstrap melass

1). Mixa hasselnötter, syrsmjöl, kakaonibs och rå kakao tillsammans med kryddor och färska/frysta (ej tinade då dessa lätt blir för blöta) lingon till ett grovt mjöl.

2). Spara ett par matskedar av den grova mjöl-/nötmixen och ställ åt sidan.

3). Smält kakaosmör och mixa med dadlar, nötsmör, melass och mjöl-/nötmix till en slät deg. Blanda ner den sparade grova nötmixen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor/kakao/sötning efter egen smak.

4.) Forma till valfri mängd bollar.

5). Rulla bollarna i rå kakao, hackade kakaonibs/ hasselnötter eller liknande och pudra slutligen över lite lingonpulver. Förvara i kyl eller frys!