Kladdkaka

Ingredienser:

– 1dl Havremjöl

– 0,5dl Kakao

– 2msk Sötpotatismjöl

– 1tsk Bakpulver 

– 1tsk äkta Vaniljpulver 

– 1/2krm Salt

– 5st Äggulor

– 5msk Lönnsirap

– 10st mjuka Dadlar

– 100g Ghee/Smör

– 50g Cashewnötsmör 

– 1dl Kokosmjölk (alt. annan mjölk)

– 1/2krm Salt  

– 70g Kakaopasta (alt. mörk choklad)

Gör såhär:

1). Sätt ugnen på 165°C. Klä en springform med bakplåtspapper i botten, smörj kanterna med kokosolja/ghee/smör.

2). Vispa äggulor och 3msk lönnsirap fluffigt.

3). Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och kryddor.

4). Värm kokosmjölken över vattenbad, rör ned hackad kakaopasta/choklad. Mixa dadlarna med rumsvarmt fett, nötsmör och kryddor. Tillsätt den smälta kakaopastan. Mixa försiktigt ihop .

5). Rör ned ‘chokladmassan’ i bunken med äggvispet.

6). Sikta ned mjölet. Rör runt tills allt blandats väl (vispa ej).

7). Fyll formen med smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 22min, beroende på din ugn och hur kladdig du önskar kakan.

8). Låt kallna. Förvara kakan i kylen. Toppa med valfri grädde/glass, bär etc.!