Kakaobollar ”Blue Bliss”

Ingredienser:
-60g Jordmandelmjöl (eller t.ex. Cashew-/Hasselnötter).
-1,5 msk Kakaonibs.
-1 msk Kokosolja/Ghee.
-15g smält Kakaosmör.
-15g smält Kakaopasta.
-130g Medjool Dadlar.
-3 msk Kakao.
-2 tsk Honung.
-1 tsk Vaniljpulver.
-1/2 krm Havssalt.
-1 krm torkad Ingefära.
-Bärpulver (t.ex. Nordic Superfood Blåbär, Aronia, Svarta Vinbär) att rulla bollarna i.

Gör såhär:
1) . Lägg dadlarna i hett vatten några minuter. Dra sedan av skinnet och ta bort kärnorna. Smält kakaosmör, kakaopasta och kokosolja över vattenbad.
2) . Mixa alla torra ingredienser. Tillsätt sedan dadlar och fett i omgångar och mixa tills du får en smidig deg.
3) . Forma till 10-12 jämnstora bollar. Rulla bollarna i bärpulver (eller valfri topping). Förvara bollarna i kylen.