Kaffe- Kakaobollar (med en hint av Mint)

Ingredienser (till ca. 10 bollar/tryfflar)

-40g (ca. 1dl) Kokosflingor.
-50g (ca. 1dl) Macadamianötter (alt. Cashewnötter/Hasselnötter).
-35g (3,5-4msk) Kakao.
-2msk Kakaonibs.
-10st stora Dadlar.
-1msk starkt Kaffe.
-20g orostat Cashewnötsmör (alt. Kokosolja/ghee).
-20g Kakaosmör.
-1/2-3/4krm Havssalt.
-1tsk Vaniljpulver.
-ev. 2tsk Honung.

Topping:
Nordic Superfood GREEN  

Alt.  Bärpulver, Kakao eller Kokosflingor.

Gör såhär:
1). Mixa nötter, kokosflingor, kakao, kakaonibs och kryddor grovt.

2). Smält kakaosmör på låg värme.

3). Tillsätt dadlar, nötsmör/kokosolja ev. honung, kaffe och kakaosmör i mixern. Mixa till en jämn, fin deg. (Mixa mindre om du önskar mer ”crunch”…)

4). Ställ gärna in degen i kylskåpet en stund så blir det lättare/mindre kladdigt att forma bollarna.

5). Forma degen till ca. 10st bollar. Rulla bollarna i Nordic Superfood GREEN eller valfri topping.

6). Förvara i kylskåp eller frys in och ta upp vid behov!

Tips: Använd de nötter du har hemma/tycker bäst om. T.ex. hasselnötter och kaffe blir väldigt gott ihop.

Vill man göra dem helt nötfria -> byt ut nötter mot jordmandelmjöl och använd kokosolja/ghee istället för nötsmör!