GREEN (n)Ice Cream

Ingredienser (4-8 port.)

-1 banan.
-2dl fet Kokosmjölk.
-1,5-2msk orostat Nötsmör.
-3-4 Dadlar.
-1 näve färsk Spenat.
-1tsk äkta Vaniljpuver.
-1krm torkad Ingefära.
-1krm Havssalt.
-1tsk Citronjuice
+ zest av 1/2 ekologisk Citron.
-1-2msk hackade Myntablad.
-ev. 1-2tsk Honung.
-2tsk Nordic Superfood GREEN .
-2msk Kollagen.
-3st Äggulor.
-2st Ägg.
-1msk Lönnsirap.

+ färska Myntablad, Kakaonibs och Kakaopasta.

Härligt fräsch glass som passar både till dessert, fika eller som en lyxig frukostglass! Skippa honung om du vill och minska mängden lönnsirap för en mindre söt variant. Servera gärna tillsammans med varma blåbär och en krämig mango glass .

 

Gör såhär:
1). Mixa banan, dadlar, kokosmjölk, nötsmör, spenat, myntablad kryddor och ev. honung med stavmixer. Tillsätt kollagen och Nordic Superfood GREEN (eller annan ”supergrönblandning”), mixa igen. Smaka av, tillsätt mer myntablad/citron eller ev. sötning efter tycke och smak. Ställ in i kylen.

2). Vispa ägg och lönnsirap riktigt fluffigt.

3). Rör ned kokosmjölksblandningen i äggensmeten. Häll glassmeten i en glassmaskin. Följ anvisningarna för maskinen.
Blanda ned hackad mynta, kakaonibs och/eller kakaopasta innan glassen fryses in i glasburkar (eller ät med en gång!)

OBS: när glassen väl är fryst tänka på att ta fram den en god stund innan servering.