Enkel ”Offal Mousse”

Ingredienser:

-170g nöt (eller lamm)Färs

-170g Lever från nöt/älg (av bra kvalitet)

-170g Njure från nöt/älg (av bra kvalitet)

-50g Märg/ eller annat fett som talg etc.

-1 gul Lök

-5 Vitlöksklyftor

-1 litet rött Äpple

-1msk riven, färsk Ingefära

-2tsk Himalayasalt/ havssalt

-1tsk torkad Oregano

-1msk Kokosolja + lite extra till stekning

1). Putsa bort hinnan från levern och lägg i en skål med kallt vatten och ev. 1dl kokosmjölk, tillsammans med njuren i ca. 1h.

2). Hacka löken och äpplet och stek i kokosolja eller ghee.

3). Stek lever, njure (den ska fortfarande vara lite rosa i mitten) och fortsätt sedan med märgen och färsen.

4). Mixa allt i en matberedare/mixer tillsammans med vitlök, salt och kokosolja. Smaka av och se om du vill ha i mer vitlök/salt/oregano. Mixa tills smeten är helt slät.

5). Lägg smeten i glasformar och låt stå minst över natten innan den ska avnjutas.
(Man kan även pressa smeten genom en sil om man vill ha en riktigt slät och klumpfri mousse.)

-Ren ”supermat”!