Cricket Crunch -Blå(a)bär & Mynta

Ingredienser (1 plåt): 

-60g grovt Jordmandelmjöl.
-20g Hasselnötter.
-30g Syrsmjöl.
-2 msk Kakaonibs.
-15g smält Kakaosmör (alt. Kokosolja).
-15g smält Ghee (alt. Kokosolja).
-10-12st Dadlar.
-2 msk hackade Aroniabär.
-1 dl frysta Blåbär.
-1 krm torkad Ingefära.
-1/2 tsk riven, färsk Ingefära.
-8-10 färska Myntablad.
-1 tsk Vaniljpulver.
-1 krm Havssalt.

Gör såhär: 

1). Sätt ugnen på 150º varmluft. Mixa mjöl, nötter, kryddor och aroniabär grovt.
2). Tillsätt dadlar och smält kakaosmör/ghee. Mixa till en grov deg. Tillsätt halva mängden frysta blåbär och mixa igen.
3). Blanda degen med resterande mängd hela blåbär. Tryck ut degen i små klumpar på bakplåtspapper.
4). Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 85º. Låt torka i drygt 3h. Stäng av ugnen och låt kallna helt innan den den hälls upp i glasburk.

Använd som granola till kall kokos-/nötmjölk med hackade frysta bär och skivad banan eller som topping på chiapudding, smoothie etc.

Tips:
-Jordmandel eller tigernöt är eg. inte en nöt och kan därför även användas om man äter enligt ett strikt AIP-protokoll eller är känslig mot nötter. Byt då ut hasselnötter mot mer jordmandel/syrsmjöl alt. kokosflakes för att få en helt nötfri variant.

-Både jordmandel och hasselnötter kan bytas ut mot andra nötter såsom mandel, macadamia eller cashewnötter.