Chufa Crunch med Blåbär, Aronia & Ingefära

Ingredienser (1 plåt):
-70g grovt Jordmandelmjöl (alt. Valfria nötter).
-1/2 dl Kokosflingor.
-1/2 dl Kokosflakes.
-2 msk Kakaonibs.
-20g smält Kokosolja.
-1 msk Gröna Russin.
-100g (ca. 10-12st) Dadlar.
-1 msk hackade Aroniabär.
-3/4 dl frysta/färska Blåbär.
-1 krm torkad Ingefära.
-1 tsk riven Ingefära.
-1 tsk Vaniljpulver.
-1/2 krm Havssalt.
-1/2 Citron, zest +1/2 tsk juice.
-ev. 1 tsk Honung.

Gör såhär: 

1). Sätt ugnen på 150º varmluft. Mixa mjöl/nötter, kokos, kakaonibs, kryddor, russin och aroniabär grovt.
2). Tillsätt dadlar och smält kokosolja. Mixa igen till en grov deg.
3). Blanda degen försiktigt med hela blåbär (om du använder frysta, ta direkt från frysen då tinade blir för blöta). Tryck/smula ut degen i små klumpar på bakplåtspapper.
4). Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 85º. Låt torka i drygt 3h. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt crunchen kallna helt innan den hälls upp i glas-/plåtburk.

Tips: 

-Använd Crunchen som granola eller topping på chiapudding, smoothie, glass eller kall kokos-/nötmjölk tillsammans med bär!

Jordmandeln går även bra att byta ut mot valfria nötter om man så önskar.