Chufa Cookies med Russin & Ingefära

Ingredienser (till ca. 16 cookies)
-1,5dl Jordmandelmjöl (alt. Mandelmjöl eller Cashew-/Macadamianötter).
-1,5dl Kokosflingor.
-2msk Kakaonibs.
-0.5dl Gröna Russin.
-8st Dadlar.
-1tsk Honung.
-40g Ghee/Smör/Kokosolja.
-1tsk torkad Ingefära.
-2krm malen Kardemumma.
-2krm äkta Vaniljpulver.
-1tsk Bikarbonat.
-1/2tsk Salt.

Himmelskt goda och härligt sega cookies med russin och ingefära. Suveräna att ha i frysen och ta fram vid oväntat besök eller när man behöver lite extra guldkant. Går att variera med t.ex. torkade blåbär/ aroniabär istället för russin, andra kryddor eller ringla över hemmagjord kakaoglaze!

Gör såhär:
1). Sätt ugnen på 160º varmluft. Mixa mjöl, kokosflingor, kryddor och bikarbonat med halva mängden kakaonibs (1msk) och halva mängden russin (0.25dl).

2). Tillsätt dadlar, honung och fett. Mixa till en grov deg.

3). Rör ned resten av kakaonibsen och russinen i degen med en trägaffel eller liknande.

4). Rulla degen till ca. 16 jämnstora bollar  (~1,5tsk deg/boll). Platta ut på bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen i 8-10min (pass på så att de ej bränner sig på slutet!).
Ta ut och låt kallna på galler. Förvara i frysen och ta fram strax före servering.

Tips: blir även riktigt goda som råa bollar/cookie dough!