Banan- och Blåbärsmuffins

– 1dl  Kokosmjölk.

– 1msk Chiafrön.

– 2msk Ghee.

– 1dl Havregryn.

– 1dl Kokosflingor.

– 2dl Jordmandelmjöl (alt. Mandelmjöl).

– 1tsk Bikarbonat.

– 1krm Salt.

– 1tsk Ingefära, malen.

– 1/2tsk Kanel, malen.

– 2krm Kardemumma, malen.

– zest av 1/2 Citron + 2tsk juice, gärna ekologisk. 

– 2st Bananer, gärna ekologiska.

– 3st mjuka Dadlar.

– 1st Ägg. 

– 3/4dl frysta Blåbär.

Gör såhär: 

1). Sätt ugnen på 160-165˚ varmluft.

2). Värm kokosmjölk och ghee på låg värme, tillsätt chiafrön och rör runt tills fettet är helt smält. Ta av från värmen och låt stå och svälla en stund.

3). Mixa havregryn, kokosflingor, mjöl och alla kryddor i en kraftfull mixer. Tillsätt bikarbonat, citronzest och juice. Mixa igen.

4). Dela bananen på längden, två gånger så att du får fyra delar. Hacka delarna på tvären. Tillsätt hälften av bananen i mixern tillsammans med dadlar (urkärnade) och kokos- chiasmeten. Mixa igen så att du får en grov smet. Tillsätt ägget och mixa hastigt igen några gånger tills allt är blandat.

5). Häll ned smeten i en skål, tillsätt resten av den hackad bananen och de frysta blåbären. Rör försiktigt runt med en trägaffel.

6). Ställ ut ca. 10 (beroende på storlek) muffinsformar på en plåt. Klicka ned ca. 2msk smet i varje form. Ställ in i ugnen i ca. 25min (beroende på din ugn). Ta ut plåten och låt muffinsarna kallna på galler. 

Njut genast eller frys in när muffinsen är helt kalla. Perfekt att ta fram till en lyxig helgfrukost, att ta med på utflykten eller till en härlig fika närhelst man önskar!