MOVEAT – Clara Dymén

INTENTION

Do what you can

Efter att ha levt över halva mitt liv med kronisk smärta har rörelse, natur och näringsrik, ren mat kommit att spela en stor roll i mitt liv.

För mig har rörelse och träning i olika former alltid varit enormt viktigt. Under åren har formerna och intensiteten på min egen träning behövt ändrats en hel del. Skador och intensiv  smärta på grund av av en genetisk bindvävssjukdom har gjort att jag fått hitta nya vägar och syften med min träning.

Från att ha tränat och tävlat i kampsport och haft olika lopp och prestationsmål på agendan använder jag idag rörelse som ett sätt att hantera och distrahera ständig smärta, samtidigt som de ger mig verktyg att hålla kroppen i så bra skick som möjligt utefter mina förutsättningar.

2012 kom jag i kontakt med Magnus Ringberg. Han introducerade mig för Garuda och en form av yoga som passade min kropp. Sedan dess har Magnus yoga, space m yoga, och Garudametoden varit en stor del i både min egen rörelsepraktik och i mitt arbete som PT.

Jag strävar hela tiden efter att försöka göra det bästa av det jag har att jobba med just idag, att acceptera perioder med mindre funktion då smärtan är intensivare. Och att uppskatta allt det som faktiskt funkar!